Jordi Cuixart no anirà a cap llista electoral per al 21-D. Ho ha confirmat el vicepresident i portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri. Assegura que Cuixart, encara a la presó, “està fort” tot i la duresa d’estar en un centre penitenciari.

Quan queden poques setmanes per al 21-D es van revelant algunes de les incògnites sobre qui formarà part de les candidatures. Jordi Cuixart ha descartat anar en cap de les llistes. Ho ha assegurat el portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Quan se li ha preguntat sobre aquesta possibilitat, ha estat contundent: “En Jordi no anirà a les llistes electorals, segur que no“. Ha afirmat que Cuixart li ha transmès la intenció de continuar exercint de president d’Òmnium i ha afirmat que tampoc no s’hi presentaran altres membres de l’entitat. Marcel Mauri ha explicat que, tot i la duresa de trobar-se empresonat en un mòdul amb presos comuns, Cuixart es troba fort i continua atent a tot el que passa a Catalunya. Mauri considera que les eleccions del 21-D, convocades per Mariano Rajoy, “no són legítimes”, però que els vots que hi emetran els ciutadans “sí que ho són”.

En canvi, qui encara no ha aclarit si formarà part de cap llista és la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Avui a l’entrada de la cambra catalana els periodistes li han preguntat, però Forcadell ha refusat la pregunta i s’ha adreçat directament cap al seu despatx.

Esquerra i PDeCAT enllesteixen l’estratègia conjunta

El president català Carles Puigdemont s’ha vist aquest dimarts a Brussel·les amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que hi ha anat per visitar els consellers del partit exiliats a la capital belga i també per perfilar el front comú independentista en què treballen ERC i el PDeCAT de cara a les eleccions del 21-D. Dos dos partits concorreran per separat als comicis però amb una “estretègia coordinada” en els programes electorals d’Esquerra i la candidatura del PDeCAT, Junts per Catalunya.