(ACN/redacció) La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha animat els ajuntaments que han d’implantar zones de baixes emissions a no rebaixar l’ambició de les restriccions tot i la sentència del TSJC contra la ZBE. Els ha exhortat a no tenir por i a seguir amb els plans perquè, ha assegurat, “la sentència no ha de ser cap límit, hem d’anar més enllà”.

Jordà ha sortit de la primera sessió de la taula per la qualitat de l’aire explicant que “hem acordat no posar-nos límits i que els tribunals no ens facin despistar-nos”. Els ajuntaments que estaven compromesos a implantar noves restriccions han firmat una declaració conjunta de suport a la ZBE. El text que han signat municipis, govern i entitats es desmarca de la sentència del TSJC i rebutja “qualsevol ingerència que suposi una retallada de la voluntat de protegir la salut de les persones”.

Evitar els errors en la redacció de la ZBE

La consellera Jordà ha dit que estudiaran a fons la sentència del TSJC per evitar repetir els possibles “errors” que senyala el tribunal, però afegeix que conté “coses surrealistes”. Respecte al recurs que el govern va anunciar que posaria contra la decisió del TSJC, igual que ho faran ajuntaments afectats com el de Barcelona, Jordà ha dit que hi estan treballant i ha recordat que tenen marge per presentar-lo fins a principis de maig.

Entitats socials demanen que es mantingui la ZBE a Barcelona