Joaquim Forn

Fa gairebé quatre mesos i mig que Joaquim Forn és en presó preventiva al centre penitenciari d’Estremera, a Madrid. En unes proves habituals que es fan a tots els presos per detectar malalties infeccioses, Forn va donar positiu a la prova de tuberculina. “Però no està malalt”, aclareix la seva dona, Laura Masvidal, a betevé. “Es pressuposa que l’ha agafat allà, perquè és obvi que en un ambient de reclusió el percentatge de gent amb certs bacteris és més elevat. Però això tant és”, afirma Masvidal.

La qüestió és que el protocol penitenciari determina que en aquests casos, l’intern ha de seguir un tractament preventiu. “És una medicació molt forta, que no és innòcua, té efectes secundaris. Si estigués fora, molt probablement no l’hauria de prendre”, explica Masvidal. Per això, en el darrer recurs presentat el 7 de març per la defensa de Forn, per tornar a demanar al jutge que el deixi en llibertat, es va afegir aquest argument.

“A l’hora de dictar una preventiva, també s’ha de tenir en compte”, apunta la dona de Forn, tot i que ha volgut deixar clar que aquest no va ser l’argument principal, ni molt menys. “El motiu de demanar la llibertat és que la instrucció ha avançat i ara el jutge té noves proves”, després que les declaracions d’exalts càrrec de Mossos davant la jutgessa Lamela “hagin qüestionat la versió de Pérez de los Cobos”, subratlla Masvidal.

El jutge decidirà els propers dies si allibera Forn

Malgrat els nous arguments esgrimits per la defensa, la fiscalia s’ha posicionat en contra que el jutge deixi Forn en llibertat. Ara Pablo Llarena, un cop escoltades les parts, té l’última paraula. Masvidal confia que “entre divendres i dilluns hauríem de tenir una resposta“.

El mes de febrer, Llarena va decidir mantenir Forn a la presó, tot i que el conseller destituït pel 155 havia renunciat a l’acta de diputat.