L’exconseller i exregidor Joaquim Forn podrà sortir de la presó de Lledoners per fer tasques de voluntariat o per treballar. La Junta de Tractament del Centre Penitenciari Lledoners ha acordat aplicar-li l’article 100.2 que li permetrà sortir del centre 12,5 hores al dia durant cinc dies entre setmana. Es tracta del mateix article que han aplicat ja a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i també a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

L’aplicació de l’article pot ser immediata i tot i que la fiscalia hi presenti recurs en contra no el paralitza. En cas de recurs l’última instància judicial és l’audiència de la demarcació. Joaquim Forn va ser condemnat a 10 anys i mig de presó en la sentència del procés.

Xavier Trias ha donat la notícia a Forn

L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, que ha estat ell qui ha explicat a Forn que podrà sortir de la presó. “He anat a veure’l i li he pogut dir: ‘Et donen permís'”.

Trias ha assegurat que Joaquim Forn “té una bona feina” en la qual “gaudirà”. L’exalcalde ha elogiat el seu successor, a qui considera “un 10” i “difícil trobar una persona millor”. Xavier Trias ha reconegut que “si hagués estat per mi, Forn hagués estat l’alcalde de Barcelona”.

Dolors Bassa podrà sortir tres dies durant 8 hores

El mateix dia que s’ha conegut el canvi de règim per a Forn també s’ha anunciat que l’exconsellera Dolors Bassa es podrà beneficiar de l’aplicació de l’article 100.2. En el seu cas podrà sortir del Centre Penitenciar Puig de les Basses tres dies entre setmana. Cadascun d’ells podrà estar fora del centre durant 8 hores. La notícia sobre Forn i Bassa ha coincidit amb el primer permís del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que aquest dijous 13 de febrer ha sortit de la presó de Lledoners i ha anat fins a Sentmenat (el Vallès Occidental) per treballar a Aranow, l’empresa d’envasos de productes que dirigeix. Els treballadors l’han rebut amb un fort aplaudiment.