El primer tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, compaginarà el seu càrrec a l’Ajuntament amb la reincorporació amb dedicació completa com a catedràtic a la Universitat Autònoma de Barcelona. Així ho ha avançat Tot Barcelona i ho han confirmat fonts de Barcelona en Comú a betevé. Subirats ha decidit renunciar al sou ètic dels comuns (2.291 euros al mes i un plus recent de 600 euros) i cobrar exclusivament de la universitat.

Joan Subirats es dedicarà a la docència, la recerca i la tutoria d’alumnes a la Facultat de Ciències Polítiques de la UAB. El salari que el tinent d’alcalde cobri aquest any per part de la universitat serà més alt que el de BComú. D’acord amb la declaració de béns i activitats, Subirats tenia una retribució mensual de 4.200 euros nets al mes a la universitat. Segons Tot Barcelona, el tinent d’alcalde va demanar la reincorporació a dedicació completa com a catedràtic a l’abril, abans de les eleccions municipals del 26 de maig.

 

L’oposició, crítica amb Subirats

Les últimes informacions sobre la compaginació de les dues feines de Joan Subirats han generat crítiques per part d’alguns partits de l’oposició. El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, creu que “un tinent d’alcalde s’hi hauria de dedicar al cent per cent”. En un tuit, Coronas demana a Subirats “un xic més de compromís amb l’alta responsabilitat pública assumida”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el regidor de Junts per Catalunya Jordi Martí, qui assegura que un tinent d’alcalde s’ha de dedicar “el 120 per cent” a la ciutat. “Déu meu, si ho hagués fet un tinent d’alcalde de Xavier Trias!”, ha exclamat Martí en el mateix tuit.

Qui també hi ha dit la seva ha estat Ciutadans. Des del seu compte oficial de Twitter, el partit taronja critica que els polítics que diuen provenir de la “nova política” acabin “aferrant-se a velles polítiques”. Lamenten aquest “joc de les cadires i els salaris” i afegeixen: “Els barcelonins mereixen tota la nostra dedicació”.