L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha rebut aquest dimecres a l’Ajuntament l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. Es tracta de la seva primera visita institucional i els dos dirigents han mostrat bona sintonia en una compareixença conjunta, després de reunir-se a porta tancada. Collboni ha destacat la “necessària col·laboració” entre els ajuntaments de les dues ciutats més importants de l’estat, que afronten “reptes comuns”, com la necessitat de millorar les competències i el finançament.

Tots dos han explicat que els equips juridicotècnics dels dos ajuntaments han compartit informació per poder modificar les lleis de règim especial, que permetin augmentar la capacitat de finançament i també sobre la recollida de dades per millorar la gestió municipal. Almeida creu que aquestes trobades s’emmarquen en la “normalitat institucional” i que ha destacat que Madrid i Barcelona tenen “problemes comuns”.

Intercanvi de regals

Abans de la reunió, al Saló de la Ciutat, Almeida ha firmat el llibre d’honor de la ciutat i s’han intercanviat regals. Collboni li ha regalat a Almeida una reproducció en miniatura d’un panot del passeig de Gràcia i l’alcalde de Madrid, per la seva banda, l’ha obsequiat amb una estatueta d’una “menina” de color blau marí i amb l’escut de la ciutat.

No és la primera trobada entre tos dos dirigents: Collboni va visitar el consistori madrileny a l’octubre. Feia anys que Barcelona i Madrid havien interromput les relacions institucionals, concretament des que el 2019 el PP va recuperar l’alcaldia de la capital espanyola.