El president del Grup Municipal del PSC a Barcelona —i primer tinent d’alcalde—, Jaume Collboni, ha fet bandera de la coalició de govern amb els comuns d’Ada Colau a l’Ajuntament barceloní: “Trenco de forma molt clara i determinant una llança en favor de la coalició”, ha dit en un acte al TNC per valorar la primera meitat del mandat municipal. De fet, Collboni s’ha vantat que aquesta coalició de govern “ha permès que l’agenda municipal sigui la de la gent i no la de l’independentisme”.

En paral·lel al blindatge de l’acord entre comuns i socialistes a l’Ajuntament, Jaume Collboni ha insistit que vol presentar-se a les properes eleccions municipals del 2023: “Em sento amb energia, il·lusió i capacitat per ser candidat i el proper alcalde de Barcelona”. Ara bé, el líder socialista ha recordat que té responsabilitats a l’executiu municipal i ha assegurat que pensar en les properes municipals és compatible “amb la responsabilitat de dur la ciutat fins al 2023 amb màxima estabilitat i capacitat d’acords”.

Més enllà de la intervenció de Collboni (que, un cop més, ha defensat el projecte d’ampliació de l’aeroport), en l’acte del TNC també hi han participat la resta dels set regidors del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Barcelona. Tots han remarcat les fites que consideren que han aconseguit des del govern de la ciutat (com la transformació del Port Olímpic o la inclusió de 1.000 agents nous a la Guàrdia Urbana).

Illa: “Seràs el proper alcalde de Barcelona”

A més, a Collboni l’han flanquejat altres noms forts de l’esfera socialista, com la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, o el delegat del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro. També ho ha fet el secretari d’Organització del PSC de Catalunya, Salvador Illa, qui ha ressaltat que Collboni ha donat “estabilitat” a la ciutat en els primers dos anys de mandat.

En paral·lel, Illa s’ha mostrat convençut que el líder del PSC a l’Ajuntament ha de ser “el proper alcalde de Barcelona” l’any 2023. Illa també ha defensat la necessitat que Barcelona promogui activament projectes com l’ampliació de l’aeroport o la instal·lació del Museu de l’Hermitage al Port: “Jaume, em tens al costat, al darrere i on tu vulguis perquè tinguem el cinquè alcalde socialista a Barcelona“, ha exclamat Salvador Illa.