El primer tinent d’alcalde i líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha fet una compareixença aquest divendres per anunciar canvis en la configuració del govern municipal. Els canvis, segons ha explicat, han estat avalats i consensuats amb l’alcaldessa, Ada Colau, i es faran efectius a principis de la setmana vinent quan Colau signi el decret.

Laia Bonet, nova responsable de Mobilitat

La novetat principal és que Laia Bonet, fins ara tinenta d’alcalde d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, assumeix també la cartera de Mobilitat. També assumirà la presidència de TMB i de l’Institut Metropolità del Taxi. D’aquesta manera, Rosa Alarcón, la fins ara titular d’aquesta àrea, s’incorpora a la Junta de Portaveus com a portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament.

Pau Solanilla, comissionat de Promoció de la Ciutat

També s’ha anunciat la incorporació de Pau Solanilla com a comissionat de Promoció de Ciutat. Solanilla actualment exerceix de director de Relacions Globals de Digital Future Society a la Fundació Mobile World Capital Barcelona. La intenció és impulsar la promoció internacional de Barcelona amb l’atracció de noves inversions, fires i congressos. Per Collboni, es tracta d’una persona “amb una trajectoria internacional contrastada i avalada”. Aquest comissionat estava pendent de cobrir des de l’inici del mandat, perquè va coincidir amb l’esclat de la pandèmia.

“És un bon moment per fer canvis”

Segons Collboni, ara que s’ha superat l’equador del mandat, “és un bon moment per fer canvis”. Considera que s’ha de reforçar el posicionament estratègic de Barcelona en el context post-covid i afrontar una nova etapa de reactivació de la ciutat, encarant els nous reptes que demanda la ciutadania i també la projecció internacional de Barcelona. El primer tinent d’alcalde ha dit que els canvis contribuiran a “millorar la capacitat de reacció del govern municipal” per “fer-ho millor i amb garanties d’èxit”.