aeroport Barcelona

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Infraestructures, Janet Sanz, ha lamentat que el projecte d’Aena per ampliar l’aeroport de Barcelona-el Prat afecti l’espai natural protegit de la Ricarda, al delta del Llobregat. En una piulada, Sanz ha carregat contra la Generalitat, a qui acusa de mentir després que en l’acord a què va arribar amb el Govern espanyol a principis d’agost es comprometés a reduir l’afectació sobre la Ricarda.

“La Generalitat ha comprat el model especulatiu i negacionista climàtic d’Aena”, sentencia Janet Sanz en un tuit en què anima a participar en la manifestació que s’ha convocat el 19 de setembre contra l’ampliació de l’aeroport. En declaracions a TV3, la tinenta d’alcalde ha dit que la proposta que ha presentat Aena per allargar la tercera pista “suposa un atemptat mediambiental contra un espai metropolità important”.

L’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat ha generat molt debat a l’Ajuntament des que Aena va posar sobre la taula el projecte, amb divisió inclosa entre els dos socis de govern (BComú i PSC). De fet, el consistori va decantar-se en contra d’aquesta ampliació amb el “no” dels comuns i el vot a favor dels socialistes. Fins i tot, els dos socis van presentar informes contraposats sobre els plans d’Aena.

Maragall diu que Sanz enganya

El líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha acusat la tinenta d’alcalde Janet Sanz d’enganyar. En una piulada, Maragall apunta que la proposta d’allargar la pista ve del Govern espanyol (PSOE-Podem) i reitera que la voluntat del govern català i els ajuntaments és “mantenir intacte l’espai natural”. “Tot és obert i nosaltres decidirem”, sentencia.