El ple municipal ha aprovat aquest dijous la incorporació de la periodista Iva Anguera de Sojo Labori com a nou membre del Consell d’Administració d’Informació i Comunicació de Barcelona, la societat municipal que gestiona betevé. Actualment Anguera de Sojo treballa a ‘El Independiente’ i col·labora a diversos mitjans de comunicació. El seu nomenament ha estat proposat pel Grup Municipal de Valents.

La darrera renovació d’aquest òrgan es va fer l’octubre del 2020. Actualment en formen part Susana Alcaide, Josep Maria Carbonell, Francesc Orteu, Álex Sàlmon i Xavier Vidal. Els noms es van aprovar per unanimitat de tots els grups el consistori.

Qui és qui al Consell d’Administració?

  • Susana Alcaide Murciano. Llicenciada en Ciències de la Informació (UAB), postgrau Broadcasting & Video Production (Universitat de Nova York) i en Social Media Management (Inesdi). Gestora del Màster en Màrqueting Polític a la UAB, ha treballat com a directora de continguts audiovisuals, cap de premsa, redactora, documentalista i periodista audiovisual.
  • Josep Maria Carbonell i Abelló. Doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Actualment, és el degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Ha estat conseller i president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (2003-2009), diputat al Parlament de Catalunya (1995-2003) i director del Gabinet de la Presidència de la Diputació de Barcelona.
  • Francesc Orteu i Guiu. Llicenciat en Filosofia (UB), alumne del primer Màster de Creació de Guió Audiovisual (UAB) i del primer Màster de Guió Cinematogràfic (UAM). Ha estat guionista de programes i sèries de televisió i ha publicat articles diaris com ‘Avui’, llibres d’humor, assaig i de temàtica política. Professor de guió audiovisual a la UOC.
  • Álex Sàlmon Cabello. Periodisme (UAB) i Filosofia (UB). Director de ‘Tendencias’ i articulista en diversos mitjans. Professor de Periodisme a la UAO i la UIC. Membre fundador d”El Mundo’ i la seva edició catalana (va ser-ne director 18 anys). També va fundar Ràdio l’Hospitalet. Ha publicat ‘L’enigma ciutadans’ (2007) i ‘En clau de procés’ (VA).
  • Xavier Vidal Gómez. Periodista i llibreter. Ha treballat a Onda Rambla Catalunya i la Cadena SER a Catalunya. Va ser director de comunicació de diversos departaments de la Generalitat i cap de gabinet del conseller de Cultura. Fundador del diari digital d’opinió ’50×7′. El 2013 va fundar la llibreria Nollegiu al Poblenou, que continua dirigint. Ha estat professor de comunicació política a la Facultat de Dret de la UB.
  • Iva Anguera de Sojo Labori. Llicenciada en Ciències de la Informació (UAB). Exerceix com a periodista des del 1995. Actualment treballa a ‘El Independiente’ i col·labora en altres mitjans de comunicació com TV3, RAC1, COPE o 8tv. Va treballar a betevé fa uns anys, on va conduir el programa ‘Els plats pel cap’. També va formar part del departament de comunicació de la Delegació del Govern a Catalunya.