L’exregidora de Ciutat Vella i arquitecta Itziar González ha guanyat el concurs internacional que l’Ajuntament va convocar al març per a la transformació de la Rambla. Amb el concurs, el govern municipal buscava una proposta urbanística i alhora mesures per recuperar aquest passeig per als barcelonins. El guanyador no és un projecte tancat, sinó un plantejament inicial que s’ha de desenvolupar en els propers sis mesos.

La cara visible de l’equip, Itziar González, ha destacat que la proposta l’han dissenyada conjuntament 15 persones vinculades al barri. “O són veïns de Ciutat Vella, o han treballat com a professionals de Ciutat Vella, o tenen un vincle d’una mena o altra amb Ciutat Vella”, ha dit González, que ha afegit que “som com uns plataners més de la Rambla, és a dir, tenim les nostres arrels aquí i tenim els braços molt oberts i amb molta ambició de ser universals”.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha remarcat que l’equip guanyador planteja una “metodologia innovadora de cooperació ciutadana” per concretar com ha de ser la Rambla i que es preveu la participació de veïns i agents econòmics de la via.

De moment, no s’han concretat els detalls del projecte, però sobre la circulació de vehicles al passeig, Pin s’ha remès al pla especial de la Rambla, que ha dit que “camina cap a una pacificació”, però que “no diu si serà per a vianants o no, i això és el que ha de treballar aquest equip”.