L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural havien convocat a partir de les 16.30 h una concentració a les portes del Parlament de Catalunya per donar suport als 72 diputats independentistes i al nou govern durant la sessió d’investidura del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Els concentrats que s’hi han aplegat han aplaudit les arribades de Puigdemont i especialment del president en funcions, Artur Mas. L’ambient és de molta alegria i satisfacció, enmig d’un munt d’estelades.

Un cop ha començat la sessió, s’hi han produït alguns moments de tensió quan han acudit davant del Parlament algunes persones que duien banderes espanyoles i que cridaven consignes unionistes. Els Mossos d’Esquadra hi han acabant formant un cordó de seguretat, que ha aconseguit evitar enfrontaments violents entre espanyolistes i independentistes.

En altres ciutats com Girona o Reus també s’han instal·lat pantalles gegants per seguir l’acte en directe. A la ciutat del que serà el nou president, Carles Puigdemont, l’ANC i Òmnium, amb el suport de l’Ajuntament de Girona, han posat una pantalla gegant a la plaça del Vi.