josep maria Estela mossos esquadra

(ACN/Redacció) El director general de la Policia, Pere Ferrer, ha destituït aquest dilluns Josep Maria Estela com a comissari en cap dels Mossos d’Esquadra. Estela, quan s’ha trobat amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, no ha volgut presentar-li la dimissió, motiu pel qual ha estat destituït posteriorment per Ferrer. Eduard Sallent assumirà l’encàrrec en funcions fins a finals d’any. Un cop destituït, Estela s’incorporarà com a cap de la Regió Policial de Ponent.

Interior ha pres aquest decisió per dos motius principals. D’una banda, hi ha les tensions internes que ha generat el seu lideratge, amb el pols que va plantejar al conseller d’Interior el mes de juny en què amenaçava de plegar si no es feia fora el comissari Eduard Sallent, al·legant ingerències polítiques. De l’altra, més recent, hi ha les discrepàncies sobre la feminització del cos, que es van posar de manifest amb l’elecció dels comissaris nous.

Desavinences amb el conseller per l’elecció dels comissaris nous

Divendres passat ja hi va haver una reunió amb el conseller per abordar l’elecció dels sis comissaris nous. Dels 34 intendents que es van presentar al concurs, 12 van obtenir la màxima nota, i d’aquests, quatre eren dones. El conseller va apostar per promocionar aquestes quatre dones i dos homes, però Estela apostava per escollir quatre homes i dues dones, argumentant que fer el contrari podria suposar problemes interns. La feminització del cos és justament un dels objectius troncals d’Elena al capdavant del Departament d’Interior, i des d’Interior no entenen que Estela no el portés a la pràctica a la primera de canvi tenint en compte que ell també l’havia expressat en públic.

Molt abans d’aquesta polèmica, la relació ja era complicada pel pols que Estela va plantejar a Elena el mes de juny per fer fora Sallent de la prefectura. La notícia es va donar a conèixer, a més, durant la convalescència del conseller d’una operació de vesícula.

El sindicat SICME dona suport a Estela

El sindicat policial SICME, de comandaments del cos de Mossos d’Esquadra, va expressar aquest diumenge el seu suport al fins ara comissari en cap, Josep Maria Estela. SICME va advertir que calia “estabilitat i continuïtat, així com respecte a la prefectura del cos”, i que no toleraria que es posés en dubte la professionalitat d’Estela.