RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Això suposaria privatitzar un espai públic és a dir, situar l'espai públic al servi exclusiu del benefici econòmic d'un grup d'agents privats de la ciutat. Hi ha un altre argument important. I és que Barcelona és una ciutat amb clima mediterrani, i la instal·lació d'una pista de gel suposaria un consum energètic per hora equivalent a 200 llars de la ciutat. Per tant, això vulnera els criteris i principis de la sostenibilitat."

Gomà ha acusat el govern de voler privatitzar un espai públic central i l’acusa d’una doble vara de mesurar: “Hem assistit a desallotjaments forçosos d’aquest espai d’integrants del col·lectiu 15-M, a qui s’acusava falsament de dificultar l’ús lliure de l’espai públic, i ara resulta que el que pretén Xavier Trias és cedir l’ús de la plaça a un reduït grup de privats perquè hi facin negoci”, ha lamentat.

Els ecosocialistes creuen que la pista de gel no s’ajusta a les característiques d’una ciutat mediterrània, i que  la dinamització del comerç barceloní es pot fer d’una altra manera. Gomà ha dit que la proposta de la Fundació Barcelona Comerç “vulnera tots els valors de la sostenibilitat ambiental que formen part del bagatge cultural de la ciutat de Barcelona”.