Ciutadans (Cs) ha iniciat la cursa cap a les eleccions al Parlament de Catalunya des del telefèric del Port de Barcelona. En un acte telemàtic, el candidat taronja, Carlos Carrizosa, acompanyat de la presidenta de la formació, Inés Arrimadas, ha cridat a la mobilització del vot “constitucionalista” aquest 14-F per frenar, ha dit, el procés i evitar un pacte de govern de la Generalitat entre el Partit Socialista i Esquerra Republicana.

Tots dos líders han alertat de la possibilitat d’un altre tripartit d’esquerres i han reclamat que els taronges estiguin “forts” perquè això no passi. “No volem ni un tercer tripartit ni un segon procés. La forma de garantir que el socialisme no acudirà a ERC és que […] Ciutadans pugui obligar els socialistes a escollir Ciutadans, precisament”, ha reblat el candidat. Tot seguit, ha afirmat que, si arriben a la presidència, seran “garantia d’un canvi” a Catalunya.

“Perquè guanyem tots”, el lema de campanya

El partit ha engegat l’acte virtual des del telefèric per saludar via telemàtica alguns afiliats i, tot seguit, ha presentat el logotip, l’eslògan i el cartell des del restaurant Terrassa Miramar Barcelona. El cartell de la campanya és una fotografia de Carrizosa i Arrimadas amb el lema “Perquè guanyem tots”. El símbol de la cita manté la tribandera amb forma de cor clàssica de Cs i suma un element nou: un dibuix d’uns braços que simbolitzen una abraçada.

Inés Arrimadas ha detallat que la nova icona simbolitza, d’una banda, que “els catalans tornaran a abraçar-se” després de la pandèmia del coronavirus i després d’anys de governs independentistes. “Volem que passi el procés, volen abraçar-nos de nou per construir un futur junts“, ha especificat. D’altra banda, la presidenta taronja ha assegurat que la formació no farà mítings amb públic i que la gran majoria de trobades seran de manera telemàtica.