De tots els delictes que preveu i analitza el document, només n’hi ha un que la SITxCAT veu possible: el de desobediència. Ara bé, l’informe conclou que “es fa difícil pensar” que els funcionaris rebran ordres contradictòries (per part de la Generalitat i de l’Estat) concretes i notificades individualment. En aquest sentit, els deixa al marge de cap procés penal perquè “no és als funcionaris a qui pertoca decidir quin dels dos ordenaments jurídics és vigent” i relega la decisió als càrrecs polítics.

Per això, la SITxCAT considera que els únics a qui es podria imputar un delicte de desobediència són el miler d’alts càrrecs que han rebut una notificació de la delegació del Govern Espanyol que els exigeix fer complir la suspensió del Tribunal Constitucional. Ara bé, l’informe també avisa que la seva interpretació “no té cap suport jurisprudencial, ja que estem davant d’una situació nova” i que caldrà esperar veure la interpretació que en facin els tribunals espanyols.

Els Mossos també estan protegits

Més enllà d’això, la SITxCAT conclou que “no s’observa la possible comissió de cap altre delicte” si els treballadors públics de les administracions locals possibiliten la celebració del referèndum. A més,  el document assegura que els Mossos d’Esquadra també queden emparats en la nova legalitat catalana.