Aquest mes d’octubre l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el pla Cuidem Barcelona, un pla integral de neteja a diversos espais de la ciutat. El consistori creu, però, que tenir la ciutat neta és també corresponsabilitat dels veïns i, per això, incorporarà informadors als punts on treballin les brigades. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat que aquestes persones donaran a conèixer la feina que fa l’Ajuntament de Barcelona i també faran una tasca de conscienciació a veïns i comerciants.

100 punts prioritaris

El pla de xoc inclou 100 punts prioritaris i ja s’ha actuat en 25, una quarta part. La setmana que ve se n’hi afegiran 25 més i, d’aquí a un mes, s’haurà assolit l’objectiu del centenar. En aquests espais les brigades treballen amb aigua a pressió (per netejar contenidors, xiclets del terra o excrements d’animals) i amb pintura (per esborrar grafits) i també s’encarreguen de la poda i el manteniment d’arbres i vegetació.

Queixes veïnals a la rambla de Prim

Un dels punts on la brigada municipal ha actuat aquest dimarts al matí és la rambla de Prim. Els veïns afirmen, però, que els carrers adjacents estan “completament oblidats per l’Ajuntament”. Enric Navarro, portaveu de la coordinadora Aire Net i veí del barri, ha explicat a betevé que fa anys que no es poden alguns dels arbres i que el que està fent el consistori no és suficient. Diu que als escocells dels arbres del barri és fàcil trobar-hi brutícia.

Eloi Badia ha explicat que és evident que cal millorar la neteja de la ciutat i que, per això, s’està actuant. Nega, però, que hi hagi hagut un augment de queixes veïnals. De mitjana n’arriben unes 10.000 anuals pels canals oficials de l’Ajuntament, una xifra que va disminuir durant el 2020 pel confinament.