El lider del PSOE i president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s’està bolcant en la campanya dels socialistes catalans per a les eleccions del 14-F. Des de Tarragona, ha tornat a fer costat al candidat, Salvador Illa, que ha demanat deixar enrere “la política de trinxeres, de catalans bons i dolents” a Catalunya. “Jo soc català, espanyol i europeu, però no li preguntaré a ningú ni què és ni què se sent, ja tenim prou projectes excloents”, ha subratllat.

De fet, aquest missatge de concòrdia està sent una constant en la campanya del candidat socialista. Aquest dissabte s’ha adreçat directament als indecisos que, ha dit, vulguin un canvi al capdavant del govern. Els ha encoratjat a “votar ja, per correu, sense perdre un minut més”.

“La pandèmia ha demostrat que no hi ha fronteres”

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, també ha demanat “mirar cap al futur, sense retrets”. Ha assegurat que la unitat que promulguen els socialistes s’ha demostrat molt útil en la pandèmia. I ha posat d’exemple la compra unitària de vacunes per part de la Unió Europea: “La pandèmia ha demostrat que ja no hi ha fronteres. Us imagineu què hauria passat si cada país hagués hagut de barallar-se per les seves vacunes?”.