Els socialistes han destinat el primer dia oficial de campanya al municipalisme. Al matí, el candidat del PSC, Salvador Illa, ha promès “cogovernança” amb els ajuntaments si guanya les eleccions al Parlament de Catalunya, i a la tarda ha proposat recuperar la llei de barris per localitzar habitatges buits i reconvertir-los en assequibles. Aquesta normativa, segons Illa, preveu destinar 250 milions d’euros anuals a subvencions, crèdits tous i la creació d’oficines de barris, a més de la rehabilitació de 50.000 habitatges cada any allà on els ajuntaments considerin que fa falta.

Sense la possibilitat de fer els mítings habituals, el PSC ha buscat noves fórmules per difondre els seus missatges, com la taula rodona d’aquest divendres a la tarda, en què han participat Salvador Illa, que havia estat alcalde de la Roca del Vallès, i cinc representants municipals més. En aquesta conversa, han assegurat que és necessària una retrobada de la Generalitat amb els ajuntaments.

Collboni reivindica que la Generalitat inverteixi en escoles bressol

Illa ha estat acompanyat per representants municipals, com el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, o l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín. Collboni ha aprofitat per dir que si la Generalitat l’encapçala un president socialista, recuperar la inversió en les escoles bressol sigui una prioritat: “Una cosa bàsica com són les escoles bressol, la Generalitat l’ha obviat durant aquests anys. L’ha deixat en mans dels ajuntaments”, s’ha queixat el regidor socialista, que acusa els partits independentistes que han governat els últims 10 anys a Catalunya de no corresponsabilitzar-se amb els consistoris.