Després de perdre 29 escons respecte als últims comicis  i quedar-se amb 42 diputats (sumant els 7 d’En Comú Podem), el candidat d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha reconegut que haurien volgut un resultat millor a les eleccions generals. Ara bé ha assegurat que és “suficient” per assolir el seu gran objectiu: que a Espanya hi hagi “un govern de coalició d’esquerres”.

Ha assegurat que ja ha trucat al candidat del PSOE, Pedro Sánchez, per felicitar-lo i expressar-li la seva voluntat de treballar i reunir-se amb ell com més aviat millor. Ha dit als periodistes que “siguin pacients” perquè l’elaboració d’un “programa de govern” requerirà “moltes reunions” i “molt de temps”.

Iglesias també ha destacat que el resultat d’aquestes eleccions fa que en el nou Congrés “el pes parlamentari progressista superi les tres dretes”. A més, ha subratllat que els resultats a Catalunya i el País Basc evidencien que “Espanya és plurinacional”. “Qui no ho entengui no entén Espanya”, ha afegit.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions generals 28 d’abril” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]