“Hi recorrerem en contra”, ha afirmat Iglesias als passadissos del Congrés. Ha explicat que estan recollint les signatures que necessiten i que, un cop les tinguin, presentaran el recurs davant el Tribunal Constitucional contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

Finalment Podem presentarà el recurs en solitari, tot i que el diputat del PDeCAT, Jordi Xuclà, ha avançat que els diputats nacionalistes també hi aportarien les seves firmes. El diputat d’Esquerra Joan Tardà ha celebrat que es presenti el recurs però ha lamentat que “no ens hi han convidat”. Els republicans havien criticat aquesta mateixa setmana que partits com Podem, amb qui tenen “moltes coses en comú”, no haguessin recorregut encara contra el 155, que consideren un “cop d’Estat”.

Iceta obre la carpeta del finançament

A cinc dies perquè comenci oficialment la campanya per les eleccions del 21 de desembre, aquest dijous el PSC ha proposat el desplegament d’una hisenda catalana federal, que treballi de manera consorciada amb la de l’estat, tal com planteja l’Estatut. Mariano Rajoy ja li ha dit que la reforma del finançament s’ha de pactar conjuntament entre totes les comunitats autònomes. El líder dels populars a Catalunya, Xavier García Albiol, ha considerat la proposta d’Iceta un “error” que beneficiaria els partits independentistes.