87,5 nous milions en despesa social

Els eixos principals de les al·legacions als pressupostos es basen a incrementar els ingressos municipals i destinar més pressupost a partides socials, ocupacionals i ambientals. Iniciativa proposa suprimir les rebaixes fiscals que pretén incloure-hi el PP per incrementar els ingressos corrents en 30 milions d’euros. El grup que presideix Ricard Gomà proposa destinar 33 milions d’euros més a partides socials i 15 nous milions que servirien per construir escoles bressol públiques i equipaments socials.

Una nova taxa per a bancs i caixes

Pel que fa a les ordenances, Iniciativa proposa estudiar la implementació d‘una nova taxa a les entitats bancàries. Aquestes haurien de pagar un cànon per l’ocupació de l’espai públic que fan els caixers automàtics amb façana al carrer. El Grup Municipal considera que aquesta seria una font de finançament socialment justa i que es podria començar a aplicar el 2013.

Els ecosocialistes proposen altres al·legacions, com ara bonificació de l’IBI a famílies nombroses, monoparentals i amb fills discapacitats, o la subvenció de fins a un 90% de l’IBI a unitats familiars en atur i sense prestació. En el camp de les energies renovables, proposen bonificar l’IAE a empreses que facin servir energies verdes o incrementar un 3% les places de l’àrea blava.