Els ecosocialistes denuncien que l’entrada d’Agbar al capital de l’empresa dels col·lectors i les depuradores metropolitanes (l’ÀMB només en controlarà el 15%) representa deixar en mans privades la gestió de tot el cicle de l’aigua a la regió metropolitana. Aigües de Barcelona ja gestiona el subministrament d’aigua a la majoria de municipis de l’àrea i també opta a la privatització d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL), l’empresa fins ara pública que nodreix d’aigua a tota la xarxa.

Segons Ricard Gomà, no hi ha cap raó per canviar el model de gestió de l’Empresa Metropolitana de Sanejament (EMSSA), que només necessita un finançament adequat per part del govern de la Generalitat. Els ecosocialistes asseguren que totes aquestes privatitzacions només portaran nous increments en el rebut de l’aigua dels barcelonins per fer més rendibles els negocis d’Aigües de Barcelona.

Els regidors d’ICV-EUiA s’oposaran a la privatització d’EMSSA en la Comissió d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona i també al Plenari Metropolità del proper 24 de juliol. Els ecosocialistes formen part del govern metropolità junt amb el PSC, CiU i ERC.