RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Cal que la ciutadania pugui exercir el dret a decidir sobre el model de Port Vell que volem. Perquè és una cosa molt concreta i molt rellevant. Ens sembla que pot arribar a ser l'operació urbanística més rellevant del mandat." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "En aquests moments hi ha una participació ciutadana que és la informació pública. Jo vull analitzar aquesta informació pública, saber si s'han presentat moltes al·legacions o no, quin és el perfil d'aquelles persones que han presentat les seves observacions i lògicament quin és el contingut d'aquestes al·legacions. I a partir d'aquí prendrem una decisió."

Gomà ha dit que després de presentar les al·legacions al projecte de remodelació del Port Vell a l’Ajuntament, és hora que la ciutadania pugui decidir sobre el que Gomà considera com “la gran operació urbanística del mandat”. El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA diu que han sondejat els altres grups municipals per obtenir el suport a la mesura i, de moment, “no he rebut cap impressió negativa”.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va descartar recentment fer cap consulta a la ciutadania sobre la reforma del Port Vell. Per Trias, una consulta d’aquestes característiques té sentit si no es té clar què s’hi ha de fer, cosa que no és el cas amb la nova marina. L’alcalde de Barcelona es va  mostrar partidari de fer consultes per barris o districtes en casos, per exemple, urbanístics, en què el govern no tingui decidit com actuar.