Pel president del grup ecosocialista a l’Ajuntament, Ricard Gomà, els canvis introduïts al text trencaran l’equilibri al districte, una zona de Barcelona que, segons diu, ja té massa places hoteleres. Gomà ho argumenta amb aquesta dada: la relació entre places hoteleres i població al districte multiplica per quatre la mitjana de la ciutat.

El nou text preveu actuacions en tres eixos: la unificació dels apartaments turístics -de manera que es posi fi a la presència d’aquests pisos en immobles amb veïns-, la instal·lació de nous bars i restaurants en determinades zones, i la possibilitat d’obrir nous hotels amb certes limitacions. Tot plegat té el suport de CiU i el PP, però els qui viuen a la zona ja s’hi han oposat. Al juny, diverses entiats veïnals i associacions de Ciutat Vella ja van anunciar que hi presentarien una al·legació a la totalitat, una protesta que es va tornar a fer sentir la setmana passada davant la seu del districte.

Des d’ICV-EUiA asseguren que el pla vigent actualment ha aconseguit esmorteir l’impacte del turisme al centre de la ciutat. Ricard Gomà, a més, afegeix que el nou pla significa situar Ciutat Vella com “un territori d’aterratge per als interessos privats”.