Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) ha acordat presentar concurs voluntari de creditors i un expedient de regulació d’ocupació (ERO). Ho ha acordat el Consell Nacional del partit en una reunió aquest dissabte “donada la situació econòmica en què es troba la nostra formació política”. El procés es formalitzarà en els propers dies, segons han informat en un comunicat.

Al mateix text asseguren que, de moment, no es troben en situació d’insolvència. Tot i això, reconeixen que s’hi podria entrar en els propers mesos. La decisió, diuen, l’han presa per evitar una situació de “degradació”. D’aquesta manera, volen fer front “a la pèrdua d’ingressos i endeutament econòmic d’ICV”.

El partit assegura que el concurs de creditors es farà “de forma ordenada i amb les majors garanties”. Afirmen, a més, que estan al corrent de pagament dels salaris del personal laboral, de les cotitzacions corresponents a la Seguretat Social i de les obligacions fiscals.

9,2 milions de deute

Segons ha informat la formació, el deute actual és de 9,2 milions d’euros, una xifra que asseguren que “s’ha anat reduint substancialment”. L’actiu total, diuen, és de 26 locals, amb un valor de taxació de 8,2 milions. En l’àmbit del patrimoni immobiliari remarquen que no s’ha pogut vendre “en les condicions adequades per amortitzar l’endeutament” la seu que el partit té al passatge del Rellotge, al Gòtic.

Al comunicat, ICV també fa referència a la situació política del partit, que va integrar-se a Catalunya en Comú tant per a les eleccions catalanes com a les municipals, europees i generals. A Barcelona, van presentar-se per primera vegada de manera conjunta a les eleccions del 2015. Segons el partit, aquesta decisió ha comportat que la formació “ha deixat de relacionar-se directament amb la societat en les conteses electorals”.