Amb 4.889 vots, Miquel Iceta ha guanyat les eleccions primàries del PSC i ha revalidat el càrrec com a primer secretari de la formació. De la seva banda, Parlon ha obtingut 4.142 vots que no han estat suficients per erigir-se nova líder dels socialistes catalans.

Només conèixer els resultats, Iceta ha destacat que el PSC està “viu, fort i unit per vèncer les batalles” que tenen. Ha dit que, malgrat la competència del procés de primàries, els dos candidats estan units al igual que la resta del socialisme català.

El primer secretari també  ha afirmat que “escoltar la militància és bo” i ha fet una crida a no decebre l’electorat socialista, en al·lusió directa a votar “no” a la investidura de Mariano Rajoy. En aquest sentit, ha defensat que el socialisme ha de fer força per aconseguir un govern progressista i no convertir-se en “la crossa d’un govern conservador”.

L’altra candidata, Núria Parlon, també ha felicitat el seu company de files per la victòria. L’alcaldessa de Santa Coloma ha deixat clar que aquells qui deien que el procés de primàries trencaria el partit, s’equivocaven perquè “per damunt de tot som socialistes”.

Parlon ha agraït els suports que li han donat però també els vots al guanyador de la jornada electoral, el nou primer secretari, Miquel Iceta.

Qui també s’ha pronunciat ha estat el exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez. A través de Twitter, ha felicitat els dos candidats a les primàries per un “exemplar exercici democràtic”.