En un acte de campanya per les eleccions generals de 28-A, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat derrotar “la dreta de les tres cares” i ha alertat que amb la “involució tremenda” de PP i Cs, amb “l’agenda dominada” per Vox, fins i tot es pot arribar a trobar a faltar Mariano Rajoy. El líder dels socialistes catalans ha afirmat que els partits de dretes a Europa “no han acceptat el xantatge” de la ultradreta, mentre que a Espanya ha passat “tot el contrari”.

Preguntat per la pintada a la seu de la CUP, on es llegeix ‘Mujeres, vamos a por vosotras. Viva Vox’, Iceta ha dit que hi ha pintades que “es contesten per si mateixes”. Tot i que ha qüestionat que la pintada sigui real o que l’hagi fet algú de Vox, Iceta ha defensat que amb la dreta marcada per l’agenda de Vox els drets de les dones “estarien més perjudicats”, com els dels LGTBI.

Crida a obtenir una majoria “progressista” al Senat

Ho ha dit en un acte que ha posat èmfasi en el paper del Senat. Els candidats socialistes a la cambra alta s’han fet aquest divendres, en el darrer dia de campanya, la foto de la candidatura. El cap de llista per Barcelona, Manuel Cruz, ha instat a votar també pel Senat i aconseguir que estigui “viu” i amb una majoria d’esquerres i progressista. El PSC ha defensat una reforma constitucional que plantegi una reforma d’aquesta cambra perquè es converteixi en “l’autèntica” cambra de “representació territorial”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]