Miquel Iceta

(Europa Press) El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, defensa promocionar Barcelona i Madrid “en paquet” de cara al futur i diu que li agradaria que hi hagués més sinergia entre les dues ciutats. “Tenen ofertes culturals que, per separat, tenen un valor increïble, però juntes es mengen el món“, ha dit en una entrevista a ‘La Vanguardia’. Ha assegurat que el paquet Madrid-Barcelona és “invencible i insuperable” en tota Europa.

A més, el ministre ha reafirmat el compromís del Govern per impulsar el paper de Barcelona com a ciutat de ciència i de cultura i ha dit que els diners del conveni de cocapital pel 2022 estan assegurats: Crec molt en la ciutat de Barcelona. Té força al marge de qui governi, i està destinada a tenir un paper més protagonista“, ha afegit.

Sobre l’Hermitage i l’aeroport

Miquel Iceta també ha lamentat “oportunitats que s’han deixat escapar” a Barcelona, com el museu Hermitage o ampliar l’aeroport. Pel ministre de cultura, l’Hermitage “finalment sembla que s’ha abandonat perquè a les institucions catalanes, i particularment l’Ajuntament, no els hi ha interessat”. També ha destacat que ell, segurament, hauria apostat pel projecte.

Hi ha oportunitats que s’han deixat escapar i val la pena una reflexió més detinguda. Algunes tenen a veure amb la cultura i altres amb infraestructures com l’aeroport.
Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esport

Iceta dona suport a Collboni per l’alcaldia

Sobre si serà candidat a l’alcaldia de Barcelona en les municipals de 2023, ha dit que actualment està totalment dedicat a la seva tasca com a ministre: “El meu pensament no està en les municipals com a candidat. Faré el que faci falta per ajudar que l’alcalde sigui Jaume Collboni“, ha afegit.