Ander Mirambell Jocs Olímpics
Federació Catalana d'Esports d'Hivern

(ACN) El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha defensat que Barcelona “ha de formar part segur” del nom final que tingui la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern de Catalunya i l’Aragó. “És una denominació guanyadora“, ha argumentat en una entrevista a RAC1. Iceta ha subratllat que el nom de la capital catalana “pot anar acompanyat d’altres”, però ha remarcat que ell “no el deixaria de banda”. De totes maneres, ha insistit que el nom de la candidatura ha de ser acordat per tots els actors. D’altra banda, Iceta ha advertit que la proposta de l’Aragó de separar les seus dels Jocs per a les proves femenines i masculines entre les dues comunitats autònomes podria “perjudicar” les opcions de la candidatura. “Jo no me la jugaria”, ha dit.

“El nom de Barcelona és una magnífica carta de presentació per a qualsevol candidatura olímpica”, ha dit Iceta, que creu que porta “un record immillorable” dels Jocs Olímpics celebrats el 1992. “Tenim un ganxo molt fort, faríem molt bé de no malmetre’l amb petites disputes que segur que podem trobar el mecanisme per resoldre-les”, ha insistit.

Contrari a la consulta

El ministre d’Esports també s’ha referit a la consulta que el Govern de la Generalitat ha convocat per al 24 de juliol perquè el territori pugui pronunciar-se sobre la candidatura. Iceta ha dit que ell “no la faria” i ha remarcat que per a la candidatura del 1992 no hi va haver cap consulta. Ha recordat que la consulta porta “dubtes” pels territoris que hi ha implicats i per la doble pregunta en funció de la comarca. “Jo en soc molt partidari [de la candidatura] i intentaré no escombrar cap a casa, però hauríem de tirar pel dret i fer-ho tots sense posar-hi més entrebancs”, ha insistit. De totes maneres, ha apuntat que respectarà les decisions de les administracions.