Escolta aquesta notícia

El cas dels sis hotels de luxe que hi ha a Barcelona funcionant en terrenys públics (alguns dels quals, sense pagar cap compensació a l’Ajuntament) ha encès una polèmica dins del consistori, entre l’oposició i el govern Collboni.

Quan s’ha sabut que l’executiu ha encarregat a una empresa que calculi el valor dels immobles per decidir què fer-ne quan se n’extingeixin les llicències (entre el 2039 i el 2052), Jordi Martí Galbis (Junts) ha dit que “seria positiu mantenir la planta hotelera de cara al futur“.

Ara bé, ha alertat que “no es pot assegurar amb el govern actual” perquè “massa sovint ha jugat a la turismofòbia“.

Alguns, partidaris de fer-hi habitatge

En canvi, Marc Serra (BComú) ha demanat que quan vencin les llicències hoteleres “no es repeteixin” perquè “per fer habitatge assequible és important cada metre quadrat de sòl públic”.

Elisenda Alamany (ERC) també s’ha pronunciat en termes similars. Ha recordat que les llicències “es van donar en una Barcelona molt diferent a la d’ara” perquè, en l’actualitat, “necessitem més habitatge i més equipaments”.

La resta de forces han mantingut un discurs crític amb el govern Collboni. Daniel Sirera (PP) ha denunciat que a l’executiu “no li preocupa en absolut els 22 locals municipals ocupats il·legalment“, mentre que Gonzalo de Oro (Vox) ha anunciat que “exigirem una auditoria per saber l’ús de tots els béns municipals”.

El govern Collboni, neutral

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls, s’ha limitat a explicar què està fent ara el govern municipal respecte als hotels, de manera absolutament neutral i sense revelar quins plans té de cara al futur.

En aquest sentit, ha sentenciat que “estem estudiant senzillament quin n’és el valor, crec que és obligatori per part de l’Ajuntament des del punt de vista patrimonial“, durant la presentació del pla per simplificar els tràmits administratius.

Comparteix a: