Els catalans que aquest 9-N es troben a l’estranger han pogut dir la seva en el procés participatiu. S’han habilitat una vintena de punts de votació repartits en quatre continents. Les delegacions de la Generalitat a Alemanya, França i Bèlgica han tret les urnes. Els primers de votar han estat els catalans que han acudit als locals de participació de Tòquio, Hong Kong i Sydney. Per la diferència horària, les últimes urnes que s’han encetat han estat les habilitades als Estats Units, Argentina, Xile, Canadà o Colòmbia.

Davant de la delegació de la Generalitat a Londres s’hi han vist llargues cues al llarg del dia, que han arribat als 500 metres de llargada. Fins i tot, hi ha catalans que han esperat durant més de tres hores per poder participar en el 9-N. La majoria és gent que treballa a Londres, però n’hi ha que han vingut d’altres ciutats dels Regne Unit, com Manchester o senzillament que estaven de turisme a la capital anglesa.

També s’han vist cues davant de les delegacions de Brussel·les i París.

[Foto: Bernat Bonal]

A l’altre costat de l’oceà Atlàntic, a Nova York, hi ha catalans que amb mitja hora de cua ja han pogut dipositar el vot.