Hi ha dos països que ja han començat a votar per les eleccions europees: el Regne Unit i Holanda. A Espanya i a la majoria de països de la UE, en canvi, les votacions seran aquest diumenge, 26 de maig. Aprofitant els últims dies de campanya, els partits s’afanyen a fer l’esprint final.

Diana Riba, número dos d’Esquerra a les eleccions europees, ha fet campanya aquest dijous a Barcelona. Ha centrat les seves propostes en l’àmbit de l’educació i la cultura i ha dit que cal potenciar aquests dos sectors a Europa. El número tres d’Unides Podem, Ernest Urtasun, ha visitat Lleida, on ha apel·lat al vot de les esquerres per evitar que el Parlament Europeu, diu, no quedi segrestat per l’extrema dreta. Des de Londres, Carles Puigdemont, candidat de Junts per Catalunya, va dir aquest dimecres que les eleccions europees són l’oportunitat més important després de l’1 d’octubre per continuar la lluita independentista.

Jordi Cañas, número sis de Ciutadans a les europees, en canvi, ha carregat contra Meritxell Batet i ha dit que pren decisions unilaterals i que està exercint de Forcadell. Pel que fa a la candidata del PP, Dolors Montserrat, va defensar ahir en un debat televisiu una “Europa de les persones” que aposti per la salut, l’educació i el medi ambient. En el mateix debat, Josep Borrell, candidat socialista, va defensar que s’ha e posar fi a la competència fiscal i social que es fan uns països als altres.