“La zona zero de la recuperació”. Així han descrit el Mobile World Congress 2021 els organitzadors del certamen i l’Ajuntament de Barcelona. El congrés de telefonia mòbil, que es farà a finals de juny, ha marcat la cloenda de les jornades Barcelona ReAct al Disseny Hub, en què s’ha debatut durant quatre dies la reactivació econòmica de la ciutat. El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha fet una crida a omplir el Mobile amb 35.000 assistents locals per “mostrar al món que aquí comença la recuperació”.

A John Hoffman l’han acompanyat l’alcaldessa, Ada Colau, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, el conseller d’Empresa en funcions, Ramon Tremosa, i la vicepresidenta quarta del Govern espanyol, Teresa Ribera. El responsable del Mobile ha agraït el suport de les administracions i ha dit que l’edició del 2021 serà una oportunitat per llançar “un missatge d’esperança al món” que els negocis tornen a ser aquí i que “Barcelona, Catalunya i Espanya tenen molt a oferir”. “Després de la covid hi ha un futur brillant”, ha sentenciat.

Jaume Collboni, Ada Colau, Teresa Ribera, Ramon Tremosa i John Hoffman en la cloenda de Barcelona ReAct

“Ens necessitem els uns als altres”

El màxim responsable del MWC ha acabat el discurs amb un missatge cap a les autoritats que l’estaven escoltant: “Ens necessitem els uns als altres”. De fet, al seu torn, el primer tinent d’alcalde ha admès que el Mobile serà “el símbol de la reactivació en positiu de la ciutat”. Jaume Collboni ha apuntat que és important llançar el missatge que el congrés “és bo per a Barcelona, Catalunya i Espanya, però també per a una cambrera de pis i un restaurador”. Al matí, a l’Ajuntament, l’alcaldessa, Collboni i Hoffman s’han reunit per refermar el compromís de la ciutat amb el MWC 2021.

“Barcelona ho té tot”

Per tancar les jornades Barcelona ReAct, Ada Colau ha assegurat que “Barcelona ho té tot per liderar un model de creixement econòmic més pròsper i cooperatiu” i que ho farà “sense repetir errors del passat”. Collboni ha afegit que la ciutat no vol “ni especulació ni decreixement” sinó “un creixement inclusiu i sostenible”. Les jornades per reactivar l’economia de la ciutat han comptat amb 850 participants presencials i 2.200 en línia en les 25 sessions de treball organitzades.

En el marc d’aquestes jornades, l’Ajuntament ha presentat el Barcelona Green Deal per reactivar l’economia de la ciutat amb l’impuls de sectors estratègics com l’economia blava, la tecnologia aplicada a l’esport i la creació d’una plataforma publicoprivada per generar ocupació amb la innovació.