façana ajuntament ens en sortirem

El Ministeri d’Hisenda està ultimant un decret nou de mesures urgents perquè els ajuntaments puguin gastar els superàvits d’anys anteriors i saltar-se les limitacions que posa la Llei d’estabilitat pressupostària. La proposta arriba després que, la setmana passada, el Congrés dels Diputats tombés un decret que tenia el rebuig d’alcaldies d’arreu de l’estat.

Amb la nova proposta, Hisenda suspendrà el sostre de despesa per al 2020 i permetrà als ajuntaments utilitzar el superàvit del 2019 per finançar inversions i despesa, sempre que es tanqui l’any amb equilibri pressupostari. En el cas de Barcelona, el consistori té 161 M € de romanents, que preveia usar per compensar la caiguda d’ingressos pel coronavirus.

Colau, a Hisenda: “Rectificar és de savis”

L’alcaldessa, Ada Colau, ha celebrat que el Ministeri d’Hisenda prepari un decret nou: “Rectificar és de savis”, ha etzibat en declaracions a TV3. Colau, però, ha dit que les mesures noves sobre finançament local no són suficients i reclama un fons d’emergència equitatiu per a tots els ajuntaments i que es reparteixi segons criteris poblacionals. Per l’alcaldessa, suspendre la regla de despesa i permetre gastar el superàvit “és de mínims”.