Hermitage Barcelona s’ha mostrat satisfet de la concessió que ha fet el Port de la nova bocana nord per a la construcció del museu. “És un pas endavant cap a la construcció d’un meravellós nou edifici que actuarà com a punt d’intercanvi cultural entre Sant Petersburg i Barcelona, un espai d’entesa cultural“, ha dit el director del Museu Hermitage Estatal de Sant Petersburg, Mikhail Piotrovski.

Tot i això, en una nota de premsa, l’Hermitage ha assegurat que continuarà treballant per adequar el projecte per “alinear-lo al concepte port ciutat”. D’aquesta manera, volen arribar a tenir el suport del consistori, que en tindrà l’última paraula. Precisament, el govern de Colau va demanar més temps abans que es fes la concessió per valorar la nova proposta Hermitage-Liceu.

El museu destaca que vol “sumar-se a la rica oferta museística de la cituat”. I ho farà amb una inversió de 50 milions d’euros. L’edifici tindrà una superfície de 12.930 metres quadrats i serà construït per l’arquitecte Toyo Ito amb criteris de “màxima eficiència i sostenibilitat”.

Dinamitzador de la ciutat

L’Hermitage es vol postular com una “gran aposta econòmica, social i cultural” tant per a la ciutat com per a Catalunya. En aquest sentit, el museu assegura que vol “arrelar-se al territori i establir importants vincles”. Destaca que generarà 400 llocs de treball directes i indirectes. Segons Piotrovski, vol ser un “pont cultural”.

Pel que fa a les exposicions, estaran concebudes per “un equip local” per tal que “siguin rellevants per a la ciutat“. N’hi haurà de llarg termini (un màxim de dos anys) i altres de temporals que alternaran comissaris locals i internacionals. L’objectiu, amb el temps, és que la seu de Barcelona configuri “la seva pròpia col·lecció d’obres d’art contemporani”, segons ha indicat l’Hermitage.