La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans a Barcelona, Luz Guilarte, ha criticat que el govern de la ciutat de Barcelona no estigui representat en la manifestació d’aquest 12 d’octubre. Assegura que l’alcaldessa Ada Colau i els seus socis socialistes s’han dedicat a “posar en entredit els drets i llibertats que sempre han abanderat Barcelona”, a “limitar-los” i a “desprestigiar i degradar les institucions”. Guilarte ha afegit que l’Ajuntament “exclou la majoria de barcelonins” perquè defensa el monolingüisme i no la diversitat cultural i lingüística de Barcelona, i posant-se al servei dels partits independentistes.

Segons Guilarte, el 12 d’octubre és una data important per reivindicar “l’Espanya moderna i democràtica, de valors i llibertats, una de les nacions més importants del món”. I ha reclamat que sigui un dia “de cohesió” i en favor de la llengua comuna, l’espanyola. També ha recordat que és la segona vegada en menys d’un mes que se celebra a Barcelona una manifestació de caire espanyolista.

Crítiques al PSC per no ser a la manifestació

(ACN) El líder de Cs, Carlos Carrizosa, ha criticat que el PSC i el secretari general, Salvador Illa, no hagin assistit a la manifestació convocada a Barcelona per celebrar el 12-O i els ha acusat “d’avergonyir-se” de la festa nacional espanyola.

En una atenció a mitjans abans de començar la marxa, Carrizosa ha recordat que va ser el govern de Felipe González qui va instaurar la data com a festa nacional. “Qui els ha vist i qui els veu”, ha apuntat. Carrizosa ha assegurat que aquesta festa s’està “posant en dubte” i “qüestionant” des d’alguns sectors. “És objecte d’atac per part dels que impugnen la transició” ha lamentat, per afegir després que a Catalunya “s’ataca tot el que és espanyol” perquè hi ha “una corrent hispanòfoba independentista”.