L’Ajuntament (a través de Barcelona Activa) ha editat una guia de bones pràctiques per gestionar la diversitat LGTBI a les empreses. Es tracta d’un document amb consells per als màxims responsables de les corporacions i de recursos humans perquè promoguin la inclusió dels treballadors gais, lesbianes, transsexuals i intersexuals.

Segons ha explicat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, Barcelona és una ciutat “gayfriendly” en la qual “encara hi ha espais on cal millorar, com les empreses”. Per això ha defensat la guia, escrita per Marta Fernández (membre de l’associació LesWorking), i ha assegurat que una bona inclusió del col·lectiu LGTBI a les empreses pot millorar el rendiment dels treballadors: “No és només una qüestió de justícia, també interessa l’economia”.

Segons les dades d’un estudi al qual s’ha referit Collboni, un 60 % de les persones LGTBI a l’estat oculten la seva orientació sexual o identitat de gènere a la feina.

Quins consells dona la guia LGTBI?

La guia es divideix en tres grans apartats: un d’adreçat als als directius, un altre d’enfocat als recursos humans, i el darrer, que està adreçat a la comunicació de l’empresa. A cadascun dels apartats dona consells com sensibilitzar tota la plantilla sobre la qüestió, evitar prejudicis en processos de selecció, o frenar qualsevol tipus de discriminació que passi dins de l’empresa.