La Guàrdia Urbana va intervenir en més de 2.500 avisos de situacions de violència masclista entre el gener i el setembre del 2020. Durant el 2019 va atendre un total de 1.533  requeriments, i a la ciutat es van registrar 2.345 denúncies.

Mesura de govern al plenari municipal

Amb la intenció d’oferir un millor servei a les dones que pateixen aquestes violències, l’Ajuntament presentarà aquest dimecres una mesura de govern al plenari municipal. Al darrere de la proposta hi ha l’objectiu de millorar la prevenció, la detecció i l’atenció a les dones víctimes de violència masclista, especialment de gènere, violències sexuals i de tràfic de persones amb finalitat d’explotació sexual.

Millor coordinació entre serveis municipals i Mossos

La mesura de govern inclou una millor coordinació entre els serveis municipals d’atenció a les dones i dels Grups d’Atenció a la Víctima (GAV) del cos de Mossos d’Esquadra amb la intenció de millorar el coneixement mutu. A banda, proposa l’ampliació de les funcions de la policia de barri i una major formació per al cos de la Guàrdia Urbana.

Laura Pérez, tinenta d’alcalde de Drets Socials i Feminismes, ha assegurat que la Guàrdia Urbana té una responsabilitat important en la lluita contra les violències masclistes pel contacte directe que té amb la ciutadania. De la seva banda, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha afirmat que l’objectiu de la unió d’esforços entre les regidories de Drets Socials i Feminismes i la de Seguretat és “posar fi a la pandèmia de la violència masclista”.