Segons fonts del Parlament, el fiscal anticorrupció ha entrat al Parlament i ha demanat accedir al correu electrònic corporatiu de l’exconseller de Justícia i diputat no adscrit Germà Gordó. L’operació està relacionada amb la investigació a Gordóque està citat a declarar dilluns que ve com a investigat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per aquest cas. Els agents han requerit documentació vinculada a l’època en què Gordó era secretari de govern (2011-2013): llibre de visites i relació del suport administratiu que tenia. Un cop obtinguda la informació, la Guàrdia Civil ha marxat.

En el cas del Palau de la Generalitat,  segons han informat fonts de Presidència, la Guàrdia Civil s’ha hagut de quedar a la porta i no se’ls hi ha permès entrar per ordre del conseller Jordi Turull. Un fet que han negat des del ministeri de l’Interior. Els agents han anat a aquestes institucions, amb l’excepció del Parlament,  per lliurar interlocutòries del TSJC.

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, ha recordat que per l’obtenció de les proves que buscava la Guàrdia Civil no calia personar-se a les institucions. Gay ho ha dit en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona, de betevé91fm: