La intervenció a la seu d’Òmnium Cultural ha estat la més duradora. Els agents hi han estat gairebé 11 hores, després de sortir de l’edifici a les vuit del vespre. Durant l’actuació, un secretari judicial ha acompanyat els cinc agents que eren a l’interior. La Guàrdia Civil ha fet còpies dels correus electrònics del president de l’entitat, Jordi Cuixart. betevé ha pogut saber que la intervenció s’ha allargat per motius tècnics: la descàrrega dels correus ha estat lenta en alguns moments. Poc després de la fi de l’actuació policial, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, també ha abandonat la seu.

L’actuació de la Guàrdia Civil és una diligència que ha decretat el jutge Pablo Llarena en el marc d’una peça separada de la investigació que havia estat declarada secreta fins avui precisament per garantir que l’actuació practicada – el clonat dels diferents comptes de correu electrònic- no es conegués amb antelació.

Per la seva banda, a la seu de l’Assemblea Nacional Catalana els agents han arribat a quarts de 10 del matí i han abocat els correus electrònics de Jordi Sànchez des del 26 d’abril del 2016 fins al 27 d’octubre del 2017, dia en què el Parlament va proclamar la república. La Guàrdia Civil ha marxat de la seu poc abans de dos quarts d’una del migdia després d’una actuació que s’ha allargat tres hores i mitja.

Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, ha explicat que han col·laborat en tot moment amb la investigació i amb l’actuació de la Guàrdia Civil, facilitant l’accés als ordinadors i la còpia dels correus. En aquest sentit, ha deixat clar que no hi ha cap preocupació sobre el que pugui haver-hi en el material que s’han emportat els agents.

Un altre grup d’agents han entrat a primera hora a la seu d’Òmnium Cultural, on també han copiat correus. Fins a la seu, s’han desplaçat, a més de Marcel Mauri, Marina Roig, advocada de Cuixart.

Mauri ha assegurat que la situació és d'”absoluta tranquil·litat” i ha demanat que ningú no es desplaci a la seu. Tot i això, una quinzena de persones s’hi han aplegat per donar suport al president de l’entitat, Jordi Cuixart, amb llaços i bufandes de color groc.

El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha posat èmfasi en el fet que l’actuació de la Guàrdia Civil arriba just quan fa 100 dies que Sànchez i Cuixart van ingressar a la presó de Soto del Real per les concentracions del 20-S.

Sànchez no es planteja dimitir com a diputat

L’actuació de la Guàrdia Civil s’haproduït l’endemà que Joaquim Forn hagués dimitit com a diputat del Parlament de Catalunya per facilitar la seva sortida de la presó. Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, ha explicat que el president de l’ANC i també diputat electe per Junts per Catalunya no es planteja seguir els passos de Forn i per ara no deixarà l’escó. Davant del jutge Pablo Llarena, Sànchez va declarar que dimitiria com a diputat si el nou govern apostava per la via unilateral.