La victòria de Syriza a Grècia no ha passat desapercebuda entre els partits d’esquerra de Barcelona. Tampoc Guanyem no n’ha quedat al marge. La formació ha celebrat com la resta el triomf d’Alexis Tsipras i l’ha catalogat com un “cop d’esperança” per arribar a una “democràcia real”. El portaveu de Guanyem Barcelona, Gerardo Pisarello, ha criticat que Europa anés “per un camí a la irracionalitat, en què la cobdícia i els interessos de molts pocs anaven al davant de la majoria”.

En una entrevista a Barcelona FM, Pisarello ha diferenciat la situació grega de l’espanyola. Ha assenyalat que la situació de “retrocés i catàstrofe humanitària” que viu el país hel·lè és molt més greu i una “autèntica tragèdia de precarització” a la qual es podria arribar també aquí “si no es fa un rescat social important”. Per això, el portaveu de Guanyem Barcelona ha deixat clar que “no tot se soluciona amb eleccions” i que “encara queden moltes coses per fer”.

Pisarello assegura, a més, que la Guanyem i Syriza “no són rèpliques idèntiques”, tot i que sí que tenen “la vocació de poder arribar” fins on ho ha fet el partit de Tsipras. “El triomf de Syriza no ve del no res, hi ha governs locals de Syriza que estan governant”, ha afirmat. Pisarello ha afegit que els governs locals de Catalunya tenen moltes més eines que els de Grècia per fer front a la “situació d’emergència social actual”.