Tota una declaració d'intencions. Ada Colau ha presentat el seu equip a les portes de l'Ajuntament que vol governar a partir del mes de maig. Amb tots ells pretén liderar la llista de Barcelona en Comú, la candidatura que agrupa Guanyem, Iniciativa, Podem i Procés Constituent. Formacions que queden representades en una llista amb molta presència femenina. Colau ha situat al número dos el professor universitari Gerardo Pisarello i al tres, la diputada Laia Ortiz, la primera cara d'Iniciativa a la llista. L'advocat Jaume Asens, expert en drets humans i moviments socials, ocupa el 4t lloc, i al cinquè hi ha Janet Sanz, l'única regidora actual d'Iniciativa que repetirà. La llista inclou també al número 7 Gala Pin, molt activa al moviment veïnal de la Barceloneta. Ada Colau ha destacat que l'equip recull experts i professionals de diversos àmbits. Assegura que el govern de Trias té por perquè veu que hi ha una alternativa. Una llista disposada a construir i no destruir, com va insinuar ahir l'alcalde. ADA COLAU, portaveu de Barcelona en Comú "Si algú pot parlar de destrucció és l'actual govern, que deixa la ciutat a mans d'uns pocs a costa de generar precarietat, desnonaments, atur i cada dia més desigualtats." LAIA ORTIZ, diputada d'ICV-EUiA al Congrés "Mireu ahir l'alcalde Trias estava al Círculo Ecuestre explicant la seva visió de ciutat. Crec que això és exactament un símbol del que ha estat fent l'ajuntament aquests quatre anys." Laia Ortiz ha anunciat que no deixarà l'escó al Congrés fins dos mesos abans de les municipals. La llista de Colau s'haurà de ratificar al març en unes primàries obertes que poden ser un primer termòmetre del suport popular de la candidatura.

Les formacions que conformen Barcelona en Comú queden representades en els 15 noms que Ada Colau ha fet públics aquest divendres, amb molta presència femenina. “Barcelona té nom de dona i ens volem posar al servei de la gent”, ha dit Colau. A continuació d’ella, la llista inclou el professor de dret constitucional de la UB Gerardo Pisarello (Procés Constituent i Guanyem), la diputada al Congrés Laia Ortiz (ICV), l’advocat expert en drets humans i moviments socials Jaume Asens (Procés Constituent i Podem) i la regidora Janet Sanz (ICV). A partir del sis hi ha: Raimundo Viejo (Guanyem i Podem), Gala Pin (Guanyem), Agustí Colom (ICV), Laura Pérez (Podem), Mercedes Vidal (EUiA), Josep Maria Montaner (Guanyem), Eloi Badia (Guanyem), Josep Bel (Procés Constituent), Marta Verdejo (ICV) i Berta Sureda (Guanyem).

Ada Colau ha destacat que es tracta d’un equip “guanyador” amb experts, professionals i tècnics de diversos àmbits amb experiència. La portaveu de la coalició ha assegurat que veu en el govern de Xavier Trias “senyals de por perquè veuen que hi ha una alternativa”. Després que l’alcalde insinués aquest dijous que hi ha candidatures que opten per la “destrucció”, en al·lusió a Barcelona en Comú, Colau ha replicat que “si algú pot parlar de destrucció és el govern actual, que deixa la ciutat a mans d’uns pocs a costa de generar precarietat, desnonaments, atur i cada dia més desigualtats”. Laia Ortiz, la primera cara d’Iniciativa a la llista, ha anunciat que deixarà l’escó al Congrés dels Diputats quan faltin dos mesos per a les municipals per centrar-se en Barcelona. Dels regidors actuals d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, només repeteix Janet Sanz. La llista de Colau se sotmetrà a validació de la ciutadania en unes primàries obertes que es faran del 7 al 12 de març.