Els grups municipals de l’Ajuntament han reaccionat de forma desigual a la manifestació unionista que es va fer aquest diumenge al centre de la ciutat. Per Cs, PSC i PP, que hi van ser presents, la marxa va ser un exemple de pluralitat. El grup Demòcrata, en canvi, reivindica les manifestacions independentistes que hi hagut des del 2012. BComú, ERC i la CUP han lamentat que hi hagués incidents.

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha qualificat la mobilització d’aquest diumenge de “dia històric que recordarem sempre”, en què assegura que milers de catalans van reivindicar els valors democràtics. La portaveu socialista, Carmen Andrés, ha destacat que la manifestació va ser “una demostració de pluralitat” i que no és viable una declaració d’independència. Des del PP, Xavier Mulleras l’ha qualificat de “cívica, pacífica, familiar i exemple de convivència”, i ha criticat que l’alcaldessa “posi traves a uns i afavoreixi uns altres”, en relació amb les marxes independentistes.

El regidor Eloi Badia (BComú) ha dit que la manifestació va ser una mostra més de la pluralitat de la ciutat, però ha lamentat que hi hagués “incidents amb agressions”. Des del grup Demòcrata, Jaume Ciurana ha dit que si s’ha de tenir en compte aquesta marxa, s’han de tenir encara “molt més presents” les manifestacions pel dret a decidir. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha criticat que el PSC fos en una manifestació en què també hi havia representants de la Falange, Somatemps i Democracia Nacional. Des de la CUP, María José Lecha ha denunciat que hi va haver “diverses agressions” i ha qualificat la marxa com “una reacció del perdedor davant la victòria de la democràcia l’1-O”.