Quan el periodista Jordi Évole va anunciar un cara a cara entre Ada Colau i Manuel Valls al programa “Salvados”, de La Sexta, d’aquest diumenge, la majoria de partits municipals van sortir a protestar per haver estat exclosos en el debat de cara a les eleccions municipals del mes de maig.

Veient la disconformitat, el cap de llista de Barcelona És Capital, Jordi Graupera, va proposar fer un debat alternatiu al de Colau i Valls. Des de la seva candidatura han mantingut contactes al llarg de tota la setmana per tirar endavant el projecte, però finalment aquest diumenge han donat a conèixer la negativa de la resta de partits.

A través de les xarxes socials, Graupera ha fet un vídeo en què explica els motius que li han fet arribar els partits convidats -ERC, Junts per Catalunya, PSC, PP i la CUP- per no participar en el debat. Segons afirma Graupera, el PSC i el PP no li han ni contestat el missatge. Esquerra li ha dit que no li semblava adequat contraprogramar el debat. I, finalment, Junts per Catalunya li ha dit que només hi assistiria si hi anava Esquerra. Pel que fa a la CUP, segons Graupera, ha afirmat que li semblava una bona proposta, però que creia que no tenia sentit si només hi participaven els anticapitalistes i Barcelona És Capital.