La candidatura de Barcelona És Capital – Primàries, encapçalada pel periodista i filòsof Jordi Graupera, finalment no tindrà representació al nou Ajuntament de Barcelona. Tot i que en les últimes setmanes algunes enquestes apuntaven la possibilitat que el candidat aconseguís dos escons al nou govern, finalment Graupera no ha aconseguit els vots necessaris per tenir presència a l’Ajuntament. Finalment, Barcelona És Capital ha aconseguit un 3,7 % dels vots, a milers del percentatge mínim necessari per entrar al govern municipal, que és del 5 %.

Des de la seu electoral, situada a l’Hotel Duquesa de Cardona, Graupera ha assumit que els resultats no eren els esperats. “No és el resultat que volíem, a Barcelona no ens n’hem sortit”, ha declarat. El candidat ha lamentat que “els ciutadans de Barcelona han votat pels partits que amb les seves accions i paraules demanen tancar el cicle històric de l’1-O amb una rendició“. I ha afegit que “amb aquestes idees i partits la política catalana no camina cap a la independència, sinó cap a l’administració de la província i el repartiment de les institucions entre els partits polítics i les seves xarxes de clients”.

Amb tot, afirma que “no hem vingut a rendir-nos. Avui ha nascut la llavor d’un moviment”. Tot sembla indicar que, tot i la falta de figures a l’Ajuntament en els propers anys, Graupera seguirà endavant amb el seu recent projecte polític. El periodista ha assegurat que “venen uns anys en què Barcelona competirà amb altres grans ciutats” i ha afegit que els partits polítics actuals “proposen eines incorrectes per fer front al repte que viu Barcelona”.

L’exclusió del partit de Graupera de l’Ajuntament, juntament amb la de la CUP, que perd la representació que tenia fins ara a Barcelona, esborra la possibilitat d’un govern municipal format per vuit partits diferents. Tot i que Graupera ha assumit la falta de representació a la capital catalana com un fracàs, des de la candidatura sí que han celebrat l’obtenció d’un regidor a una capital de comarca: Granollers.