L’endemà de l’exhibició automobilística de la Fórmula 1 al passeig de Gràcia el govern municipal ha valorat l’esdeveniment. La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha contestat a les crítiques que ha generat l’espectacle expressant absolut respecte a totes les opinions, però també ha destacat que la xifra de públic assistent de més de 38.000 persones és “un indicador de l’èxit d’acollida”.

Manifestació en contra i crítiques de l’oposició

Des de l’oposició, els comuns han lamentat l’organització del xou dels monoplaces a Barcelona i TriasxBCN ha comparat el model de ciutat de Collboni amb el del “PP d’Ayuso”. Bonet no ha volgut entrar en detall i simplement ha dit: “Cada grup s’ho planteja com considera convenient”.

Ara bé, ha recordat que l’organització de l’exhibició s’ha fet amb motiu del Gran Premi d’Espanya del campionat mundial de l’especialitat, que se celebrarà aquest cap de setmana al circuit de Montmeló, i que s’emmarca en el conveni amb la Fórmula 1 en què hi ha implicades diverses administracions.

Pel que fa a la manifestació en contra —que es va fer al carrer d’Aragó i que va aplegar unes 400 persones segons la Guàrdia Urbana—, la tinenta d’alcaldia ha assegurat que Barcelona és “una ciutat amb opinions sobre el que passa a l’espai públic”. “Hi estem molt acostumats i orgullosos”, ha assegurat Bonet i també ha expressat “l’absolut respecte a l’opinió expressada”.

Tasques de neteja però no de reasfaltatge

El govern municipal ha detallat que no es farà cap actuació de pavimentació posterior a l’exhibició dels monoplaces. Bonet ha explicat que en aquest cas s’actuarà de la mateixa manera que es fa després d’altres esdeveniments a l’espai públic, com les festes de la Mercè o Sant Medir. Per tant, només hi ha prevista la neteja del carrer. De fet, aquesta nit de dijous ja s’hi ha fet una primera intervenció, que es repetirà la matinada d’aquest dijous.

Bonet també ha detallat que aquesta actuació no suposa cap despesa extra perquè ja està inclosa en el contracte del servei de neteja.