La Generalitat ha anunciat que defensarà el decret del govern que traslladava les eleccions autonòmiques al 30 de maig i presentarà al·legacions aquest dijous al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha dit que l’executiu “no comparteix la decisió del TSJC de suspendre cautelarment el decret de convocatòria d’eleccions, i recorda que la decisió de posposar-les es va fer per motius sanitaris i epidemiològics.

“La decisió del govern té una sòlida base jurídica” ha assegurat Budó, que també ha demanat al TSJC la “màxima celeritat” per resoldre els recursos presentats. La portaveu ha recordat que la decisió de fer les eleccions més endavant es va prendre de forma unànime per tots els grups parlamentaris.

En marxa el dispositiu electoral del 14-F

El conseller d’Exteriors i Participació, Bernat Solé, ha anunciat que la Generalitat reactiva tot el dispositiu electoral del 14-F en espera de la resolució definitiva del TSJC. “És important donar certeses a la ciutadania”, assegura Solé. Tot i això, el conseller també alerta de “la tensió que es pot generar en els terminis” dels preparatius dels comicis.

De moment, la Generalitat ha enviat un missatge al món municipal perquè es reprengui l’elecció dels membres de les meses electorals.