La venda a la manta no és un fenomen exclusiu de la ciutat de Barcelona. Però en canvi, segons l'Ajuntament, a l'hora de trobar-hi solucions cal buscar-les des d'una perspectiva local. Per això, afirmen que ja s'han fet els primers passos. Després dels conflictes dels darrers dies entre agents de la Guàrdia Urbana i manters, asseguren que ja s'han començat a revisar els protocols d'actuació. Es tracta, diuen, d'un fenomen que no és nou però per al qual calen solucions noves. AMADEU RECASENS, comissionat de Seguretat "Realment les solucions que s'han donat fins ara pretenien ser les adequades en el seu entorn i el seu moment, no vull entrar si eren bones o dolentes, l'únic que puc dir és que en aquest entorn i aquest moment no serveixen." De moment, Recasens s'ha reunit avui amb els comandaments policials. I en els propers dies, diu, té intenció de trobar-se també amb els sindicats. Segons ha explicat, seguint els protocols actuals, quan la Guàrdia Urbana troba un grup de manters els alerta que estan fent una activitat il·legal, i en cas que venguin productes falsificats se'ls requisen. Més enllà de la perspectiva policial, però, des de l'Ajuntament insisteixen que també cal tenir en compte factors socials i laborals. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Volem abordar-ho en tota la seva complexitat i volem treballar sobretot amb solucions a mig i llarg termini. Sabem que això és una actuació política que requereix una actuació transversal amb un enfocament social, amb un enfocament laboral..." De fet, en els mesos que fa que està al càrrec, el nou comissionat de Seguretat assegura que ja ha parlat amb diversos dels actors implicats per treballar de manera coordinada.

El comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, ha explicat que s’ha reunit aquest dilluns amb els comandaments policials i properament mantindrà una trobada amb els sindicats policials per tal de resoldre la problemàtica de forma coordinada amb tots els actors i des d’un punt de vista local.

Recasens ha afirmat que les solucions que s’havien donat fins ara “en aquest entorn i aquest moment no serveixen” i ha destacat que s’han de tenir en compte factors socials i laborals. En aquesta mateixa línia ha parlat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha afirmat la intenció d’abordar la problemàtica mitjançant una “actuació transversal amb un enfocament social” i també laboral.

Per la seva banda, el Partit Popular ha reclamat la convocatòria immediata d’una Comissió de Seguretat per trobar una solució al que consideren un problema “d’ordre públic”.

Després de la mort d’un manter a Salou, a Barcelona s’han viscut alguns moments de tensió entre els venedors i la Policia Local.