El govern municipal prioritza el procés participatiu pel pla d’actuació municipal (PAM) -el full de ruta per a tot el mandat- i deixa per a després la primera multiconsulta ciutadana, encara sense data. L’anunci arriba l’endemà que el TSJC hagi declarat nul el reglament de participació que permet fer consultes ciutadanes. El regidor de Participació, Marc Serra, ha dit que prefereixen no solapar les dues coses i volen que s’esclareixi primer “la inseguretat jurídica” que envolta la multiconsulta.

“Estem a l’inici del mandat i l’objectiu principal és elaborar el PAM”, ha reconegut Serra, que ha explicat que el procés participatiu pel PAM començarà el gener del 2020 i s’allargarà sis mesos. El regidor ha dit que la feina tècnica per a la multiconsulta està a punt i confien poder-la fer amb les preguntes que ja va blindar el ple -sobre la gestió pública de l’aigua i el canvi de nom de la plaça d’Antonio López- i les que s’afegeixin.

La sentència del TSJC, “inconsistent”

El regidor de Participació ha qualificat d’“inconsistent, no suficientment justificada i incongruent” la sentència del TSJC que anul·la el reglament de participació. Marc Serra ha dit que veu al darrere d’aquesta decisió judicial “motivacions polítiques” perquè “es dona la veu a veïns que no tenen el telèfon dels dirigents polítics” i es volia preguntar sobre la gestió de l’aigua.

Entre altres arguments per anul·lar el reglament, el jutge va apuntar que el text omet l’obligació de rebre l’autorització del Govern central per convocar consultes. Serra ha dit que l’article 77 del reglament recull que es tindrà en compte “la resta de la legislació aplicable” abans de convocar la consulta i creu que el redactat “és legal i suficient”. Per això, confien que s’accepti el recurs de cassació que han presentat.